Een zonnepaneleninstallatie is een grote investering, daarom is het belangrijk vooraf te oriënteren hoe u de financiering rond wilt krijgen. Hierdoor kunt u een goede prijs voor het systeem.Er zijn verschillende mogelijkheden voor de financiering van uw zonnepanelensysteem welke u kunt toepassen. Hieronder zullen de verschillende financieringsopties worden toegelicht.


Hypotheek

Het is mogelijk om uw investering in zonnepanelen onder te brengen in de hypotheek. Er kan gekozen worden voor de aflossingsvrije optie of voor aflossings-component, deze overweging is afhankelijk van de omvang van de overwaarde. U kunt meer informatie opvragen over het onderbrengen van de investering bij de hypotheekverstrekker.


Eigen Vermogen

De meest voor de hand liggende optie is de zonnepaneleninstallatie te financieren met uw eigen vermogen. Dit is de meest gemakkelijke mogelijkheid voor financiering omdat de zonnepaneleninstallatie geheel uw eigen bezit zullen zijn.


Crowdfunding

In Nederland is crowdfunding nog tamelijk nieuw, maar het wordt steeds populairder. Bij crowdfunding leent een groep bedrijven en/ of particulieren geld, dit wordt vastgelegd in een contract. Wanneer u degene bent die geld leent bepaalt u zelf het geldbedrag, jaarrente en de looptijd. Voor investeerders geldt dat zij exact weten in wie zij geld investeren en wanneer de lenende partij zal betalen.


Zonne-energie een zekere investering

Het mooie van zonnepanelen is dat u geld kunt verdienen door het opvangen van zonlicht. En aangezien de zon een bron is die nog een zeer lange periode beschikbaar zal zijn is het dan ook een zekere investering. Vandaar dat steeds meer particulieren en bedrijven dan ook over stappen op deze groene vorm van energie opwekking.financieringsmogelijkheden zonnepanelen